Кабинет директора | Сектор за правне и финансијске послове | Сектор за планирање развој и квалитет | Сектор за возаче | Сектор за возила
Насловна » Кабинет директора

Кабинет директора

У Кабинету директора обављају се послови руковођења и организовања рада Агенције и послови везани за односе са јавношћу. Ове послове врше запослени на следећим радним местима: директор, заменик директора, помоћник директора, директор маркетинга, саветник директора, ПР менаџер и пословни секретар.


 Директор - Стојадин Јовановић Директор
Стојадин Јовановић

Биографија:

Рођен 1958. године у Липовцу код Врањске Бање, општина Врање, од оца Станоја и мајке Милеве. Основну школу завршио у Липовцу и Корбевцу, а гимназију „Бора Станковић“ у Врању, као ђак генерације и носилац дипломе „Вук Караџић“.

Дипломирао на Правном факултету у Београду 1982. године. За време студирања активан у омладинској организацији и Савезу Комуниста, председник Стручне групе за криминалистику и председник Скупштине студената Правног факултета.

По завршетку факултета, за време служења војног рока у ЈНА, завршио Школу резервних официра у Билећи, након чега редовно напредовао као војни официр у резервном саставу.

Након окончања војног рока, од септембра 1983. до септембра 1984. године, радио у Економско - трговинској школи у Врању као професор правне групе предмета на правно – биротехничкој струци и као секретар школе.

Радни однос у Министарству унутрашњих послова Републике Србије (тадашњи Секретаријат унутрашњих послова Републике Србије) засновао 1984. године у Управи за аналитику у седишту МУП-а, где је најпре обављао послове вишег а затим Главног аналитичара за праћење послова сузбијања криминалитета и противпожарне заштите.

У Управу саобраћајне полиције МУП-а прешао 1993. године на радно место начелника Одељења за послове безбедности саобраћаја. Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције постао 1997. године, а од маја 2001. године обављао послове начелника Управе саобраћајне полиције, најпре као вршилац дужности, а од 01. јануара 2002. године и формално распоређен на радно место начелника Управе саобраћајне полиције на коме је остао до краја 2009. године. У чин генерал – мајора постављен у марту 2006. године, а у чин генерал полиције у мају исте године.

Правосудни испит положио 19. марта 1998. године. У јуну 2008. године изабран за председавајућег Регионалне групе за Средњу и Источну Европу Светске организације за превентиву у саобраћају (LA PREVENTION ROUTIERE INTERNATIONALE – PRI) и за члана Извршног комитета те организације.

За привременог директора Агенције за безбедност саобраћаја именован од стране Владе Републике Србије 04.01.2010. године, а 02.09.2010. године за директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.