Кабинет директора | Сектор за правне и финансијске послове | Сектор за планирање развој и квалитет | Сектор за возаче | Сектор за возила
Насловна » Конференција

Извештај – акција „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“ и почетак кампање „ПАЖЊА САД!“

Поводом почетка нове школске 2011/2012. године Министарство просвете и науке, Министарствo унутрашњих послова Управа саобраћајне полиције и Агенција за безбедност саобраћаја организују заједничку акцију посвећену безбедности деце у саобраћају.

Свака од институција планирала је за нову школску годину едукативне и превентивне активности, у циљу повећања безбедности ђака у саобраћају.

Агенција за безбедност саобраћаја овом акцијом започела је едукативну кампању „Пажња сад!“. На манифестацији је одржан „први час“ из безбедности саобраћаја, који ће у наредном периоду Агенција реализовати у више од 40 основних школа широм Србије.

Првом часу из безбедности саобраћаја присуствовали су и први потпредседник–заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министар просвете и науке др Жарко Обрадовић, који су након одржаног часа на полигону у дворишту школе, са ђацима нижих разреда вежбали прелазак преко улице у реалним условима, на улици.