Вести

АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТАРИХ

Датум објаве: 02.10.2017.

Поводом обележавања  Међународног дана старих,  Агенција за безбедност саобраћаја је  се придружила представницима градске  општине Врачар која је организовала  дружење и пригодан програм за више од 200 пензионера и најстаријих житеља те општине.

Дан старих је установљен да би се подигла свест о проблемима са којима се суочавају старији, али и прилика да се вреднују њихови доприноси као и да се подстиче њихов активни однос према животу и заједници и у трећем добу.

Агенција за безбедност саобраћаја је обележавање овог дана употпунила предавањем дружење старијих становника Врачара. Према званичним подацима старији и јесу најугроженија категорија учесника у саобраћају. 


Недеља безбедности у саобраћају

Датум објаве: 25.09.2017.

Компанија НИС и Агенција за безбедност саобраћаја од 25. до 30. септембра организују манифестацију под називом „Недеља безбедности у саобраћају “.

Ова акција реализује се кроз низ предавања у Пословном центру НИС-а у Новом Саду. И ове године обухваћене су актуелне теме као што су безбедно учешће деце, младих у саобраћају, учешће мотоциклиста, као и општа начела безбедног понашања свих учесника у саобраћају. Посебне теме посвећене су показатељима безбедности саобраћаја у Србији.


МОТИВАЦИОНО ИЗЛАГАЊЕ СЛАВИШЕ САВИЋА У УСТАНОВИ КУЛТУРЕ „ВУК КАРАЏИЋ“

Датум објаве: 21.09.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је у оквиру своје кампање за унапређење безбедности младих у саобраћају под називом „УМ НА ДРУМ“, у сарадњи са Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије, у Установи културе „Вук Караџић“, организовала ПРЕМИЈЕРУ МОТИВАЦИОНОГ ИЗЛАГАЊА СЛАВИШЕ САВИЋА.

У реализацији кампање за унапређење безбедности младих у саобраћају “Ум на друм”, Агенција за безбедност саобраћаја настоји да промовише нове начине превенције и едукације, што прихватљивије за ову категорију учесника у саобраћају, како би све предузете активности на овом пољу дале још боље резултате.

Протагониста овог догађаја је Славиша Савић, који је своје искуство у саобраћајној незгоди и последице које је она имала у његовом животу, заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја, формулисао у нову форму – мотивационо излагање. Овај аутобиографски израз је динамичан, праћен видео материјалима и другим сценским ефектима – и пре свега личан. 


Прва бразда

Датум објаве: 20.09.2017.

„Прва бразда“, такмичење орача у Новом Селу надомак Врњачке Бање, већ трећу годину заредом је и прилика да са пољопривредницима причамо о безбедном учешћу у саобраћају.

Теме овог сусрета су подаци о страдању у саобраћајним незгодама са тракторима, пропусти и грешке које најчешће чине возачи трактора, као и испуњавање прописа и других захтева у погледу учешћа трактора у саобраћају. Разговор о овим темама важан је у контексту промене погрешно изграђњних ставова и понашања, који производе тешке последице.


Пажљивкови поклони за најмлађе ученике ОШ „Ђура Даничић“

Датум објаве: 20.09.2017.

У Новом Саду у 19.09.2017. године,. Савет месне заједнице „Дунав“ у Новом Саду, на чијој територији се налази ОШ „Ђура Даничић“ је организовао активност за децу уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја.

Том приликом, најмлађи школараци, ђаци прваци, добили су пригодне поклоне од Агенције за безбедност саобраћаја, како би били што безбеднији на путу од куће до школе.


Породични дан безбедности у компанији Tigar Tyres у Пироту

Датум објаве: 20.09.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је у  суботу 16.9.2017. године учествовала на манифестацији „Породични дан безбедности“ у компанији Tigar Tyres у Пироту.

Том приликом, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Илић, обучио је  запосленe у компанији „Tigar Tyres” за рад са симулаторима превртања возила и удара возила у чврсту препреку „Ражањ“ и „Коса раван“ у оперативном, практичном, едукативном и безбедносном  аспекту. Они су након тога уз надзор и координацију омогућили великом броју запослених као и члановима њихових породица учествовање и едукацију са симулаторима.


КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ КАМПАЊЕ „ВОЗИ ОДМОРАН“

Датум објаве: 08.09.2017.

У Медија центру у Београду, одржана је конференција за новинаре у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, поводом представљања резултата летње кампање под слоганом „Вози одморан“, намењене смањењу страдања учесника у саобраћају у летњим месецима.

На конференцији су говорили в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов.

Циљ кампање превенције саобраћајних незгода под називом „Вози одморан“ је истицање важности редовних пауза приликом дужих путовања и намењена је свим путницима током летње сезоне који су у транзиту кроз Републику Србију, али и на локалним релацијама. 


АГЕНЦИЈА НА ДАНИМА ПИВА У ЗРЕЊАНИНУ

Датум објаве: 04.09.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је са циљем повећања безбедности младих у саобраћају, промоцијом нове превентивне кампање УМ НА ДРУМ усмереној ка овој категорији учесника у саобраћају, учествовала на музичком фестивалу „Дани пива“ у Зрењанину.

Нова кампања Агенције за безбедност саобраћаја „Ум на друм“ има за циљ промену ставова младих у односу на њихово понашање у саобраћају,  кроз тежњу да им створимо позитивне навике када је у питању безбедно понашање у саобраћају.


САОБРАЋАЈНО-ОБРАЗОВНИ ЧАС "ПАЖЉИВКО" У ОШ „ПАВЛЕ САВИЋ“

Датум објаве: 01.09.2017.

Поводом почетка школске године, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, за ученике првог разреда Основне школе „Павле Савић“ у Миријеву, одржан je саобраћајно - образовни час Агенције за безбедност саобраћаја под називом "Пажљивко".

Ученике су поздравили директор полиције Владимир Ребић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић.

Саобраћајно - образовни час одржава се у оквиру истоимене кампање коју Агенција за безбедност саобраћаја спроводи шесту годину за редом, а која је намењена школској деци нижих разреда основних школа.


AГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У ПОСЕТИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ У РАКОВИЦИ

Датум објаве: 31.08.2017.

Уочи почетка нове школске године, Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор полиције Владимир Ребић, представници Агенције за безбедност саобраћаја, Секретаријата за саобраћај града Београда, Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда као и представници Општине Раковица посетили су Основну школу „Никола Тесла“ у Раковици.

Том приликом, упознали су се са извршеним радовима у зони школе, у оквиру које су постављени лежећи полицајци, обележен пешачки прелаз, као и стубови којима се спречава паркирање на тротоару који користи већина ученика који пешке долазе у школу.