АГЕНЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА ДАНУ ПОЛИЦИЈЕ У БОРУ

Датум објаве: 07.06.2017.

Припадници Полицијске управе Борског округа свечано су обележили Дан полиције у музичкој школи у Бору. Свечаности је присуствовала директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, као и председници општина Бор, Кладово, Неготин и Мајданпек и представници Борског округа.

Најбољим полицијским службеницима на свечаности су уручене награде, а изведена је и јавна показна вежба обучености припадника полиције.

Начелник Полицијске управе Бор Бранислав Стојадиновић поздравио је у свом обраћању напоменуо да постоји тенденција смањења криминалних појава, као и да грађани и у наредном периоду, као и до сад, могу да очекују интензиван рад полиције, како би се осећали безбедно на територији Бора.

Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић поводом Дана полиције, изјавила је да је заједнички циљ Агенције за безбедност саобраћаја и Министарства унутрашњих послова смањење саобраћајних незгода и повећање безбедности свих учесника у саобраћају, као и да комбинација превенције и репресије даје најбоље резултате, стога заједничким активностима учествујемо у постизању тог циља.

У оквиру ове свечаности, за ученике првог разреда основних школа у Бору, одржан је саобраћајно – образовни час Пажљивко, где је 150 малишана уз Пажљивкову помоћ прошло кроз реалне ситуације које могу да се догоде када иду у школу, продавницу или парк и на тај начин се припремило за безбедно понашање у саобраћају.

Да подсетимо, кампања „Пажљивко“ коју Агенција спроводи шесту годину за радом, првенствено је намењена школској деци нижих разреда основне школе, деци која још увек немају вештине и способности за безбедно понашање у саобраћају и представљају једну од категорија најрањивијих учесника у саобраћају.