ПРЕВЕНТИВНЕ АКТИВНОСТИ АГЕНЦИЈЕ У ГРАДОВИМА ШИРОМ СРБИЈЕ

Датум објаве: 09.06.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја наставља са превентивним активностима усмереним ка различитим категоријама учесника у саобраћају. У складу са тим, у току данашњег дана, у Трстенику, Београду, Пироту, Сремској Митровици и  Белој Паланци организоване су различите активности, како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају.

У Сремској Митровици, са циљем повећања одговорног понашања у саобраћају и смањења ризика од страдања возача моторизованих двоточкаша,  реализован је „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, кроз који је прошло 20 полазника, а 150 младих је одслушало теоријско предавање.

У Трстенику, у оквиру пројекта „Интернационална полицијска асоцијација и полиција у локалној заједници“, за малишане предшколског узраста до четвртог разреда основне школе, одржан је саобраћајно образовни час „Пажљивко“. Преко 600 малишана је учествовало у интерактивном часу како би се спремило за самостално учествовање у саобраћају.

Паралелно са овим активностима, у Пироту и Белој Паланци су одржана три саобраћајно образовна часа, где се са Пажљивком дружило 750 малишана, док је у београдској општини Раковица, у оквиру дана безбедности саобраћаја одржана трибина за младе, у сарадњи са Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије, кроз коју је прошло 300 ученика средњих школа са територије ове општине.

Учесници трибине су могли да прођу кроз симулаторе „ражањ“ који симулира превртање возила са везаним појасом, у циљу схватања значаја везаног појаса и „ косу раван“ који симулира удар возила у чврсту препреку са везаним појасом.

Агенција за безбедност саобраћаја наставља са радом на повећању безбедности свих учесника у саобраћају и у складу са тим ће сутра са својим активностима учествовати на манифестацији „Пешачка субота“, коју организује град Београд.