Agencija za bezbednost saobraćaja

Meni

Pažljivko

Pažljivko je animirani lik koji smo
predstavili u saradnji sa
pedagozima i psiholozima kao najbolji
način za interakciju sa decom

POKRENI

Provera statusa predmeta
uvezenih vozila

Unesite VIN oznaku (broj šasije) Vašeg vozila.

PROVERI

USPEŠAN NASTUP AGENCIJE NA „DANU BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA“ U TEMERINU

Datum objave: 16.10.2019 USPEŠAN NASTUP AGENCIJE NA „DANU BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA“ U TEMERINU | Agencija za bezbednost saobraćaja

Agencija za bezbednost saobraćaja je sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, promocijom preventivne kampanje „UM NA DRUM“ učestvovala 10. oktobra na "Danu Bezbednosti saobraćaja opštine Temerin.

Podizanje nivoa svesti o bezbednosti u saobraćaju, kod svih kategorija učesnika i ukazivanje na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju bili su ciljevi svih aktivnosti Agencije na događaju.

Zona bezbednosti koju je organizovala Agencija privukla je više od 400 posetilaca, koji su se na zabavan način edukovali da budu bezbedni u saobraćaju. Tom prilikom svi posetioci dobili su prigodne  poklone : majce, šolje, bedževe, narukvice, priveske, torbe, svetla za bicikl, flajere, kabanice, vrećice, maske, sa prepoznatljivim vizualima kampanje.

Posetioci pagode imali su priliku da probaju simulatore vožnje sa tri rute, osnovnu, virtuelnu pod dejstvom alkohola i rutu uz korišćenje telefona, kao i aktivacije sa pijanim naočarama.

Sa posetiocima festivala se diskutovalo o značaju vezivanja pojasa, štetnosti upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, opasnostima koje donosi brza i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i o iskustvima koja su posetioci događaja imali u vezi sa saobraćajem.

U cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, odigrana je edukativna predstava „Pažljivko“ koja je realizovana u vidu edukativnog časa. Kroz pesmu i igru, onako kako je deci najzanimljivije, drug Pažljivko uči decu kako da se ponašaju u saobraćaju. Poruka predstave “Svi smo mi Pažljivko” teži da svu decu osamostali u saobraćaju, tako da budu bezbedna na putu od škole do kuće i u svim svakodnevnim situacijama. Predstavi je prisustvovalo oko 300 đaka prvaka. Agencija za bezbednost saobraćaja svim mališanima podelila je retroreflektujuće trakice, čija je uloga da poveća vidljivost dece u saobraćaju.

U cilju povećanja svesti mladih o važnosti bezbedne i sigurne vožnje, održana je edukativna tribina namenjena srednjoškolcima (učenicima treće i četvrte godine srednje škole), koji tek ulaze u svet vozača. Na tribini organizovanoj u domu kulture u Temerinu  prisutnima su se obratili Duško Pešić, iz Agencije za bezbednost saobraćaja, kao i zaštitno lice Slaviša Savić, koji je prenošenjem svoje životne priče, odnosno saobraćajne nezgode koju je doživeo upravljajući motociklom, ukazao mladima na neophodnost savesnog ponašanja pre nego što bilo ko od njih zauzme poziciju vozača. Tribini je prisustvovalo oko 150 učenika, kojima su podeljeni promotivno – edukativni materijali (majice, torbe za patike, kišne kabanice, narukvice, bedževi, privesci i magneti) sa porukama kampanja “UM NA DRUM” i “Bezbednost počinje sa tobom”.

Agencija za bezbednost saobraćaja i opštinski Savet podelili su 70 auto-sedišta, kako bi najmlađi učesnici u saobraćaju bili bezbedni dok se prevoze. Takođe, pre same podele organizovana je i obuka za pravilnu upotrebu auto-sedišta, prilikom koje su roditeljima date smernice i stručni saveti kako bi bili sigurni da pravilno koriste dečija sedišta. Podeljene su i  brošure sa tačno definisanim smernicama i upustvom za pravilno korišćenje.

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Temerin, priređena je simulacija saobraćajne nezgode. Cilj simulacije bio je da se demonstrira spasavanje povređenih lica zajedničkim delovanjem nadležnih službi- Saobraćane policije, Hitne pomoći, Vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja  Republike Srbije u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Temerin održali su sastanak povodom mera koje se primenjuju u cilju unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u toj opštini. Jedna od tema održanog sastanka je i analiza stanja bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Temerin koju su predstavili predstavnici Agencije. Pored predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja i članova Saveta, sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalnih Saveta iz Srbobrana i Sremskih Karlovaca.

Info centar

Pratite naše novosti i obaveštenja i budite redovno informisani o aktuelnostima u Agenciji za bezbednost saobraćaja

ПОДЕЛА И ОБУКА ЗА ПРАВИЛНУ УПОТРЕБУ ДЕЧИЈИХ АУТОСЕДИШТА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ
Vesti  |  06.03.2020

PODELA I OBUKA ZA PRAVILNU UPOTREBU DEČIJIH AUTOSEDIŠTA U BELOJ PALANCI

SAZNAJ VIŠE
ОБУКА И ПОДЕЛА ДЕЧИЈИХ АУТО СЕДИШТА У СУРЧИНУ
Vesti  |  04.03.2020

OBUKA I PODELA DEČIJIH AUTO SEDIŠTA U SURČINU

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  26.05.2020

OBAVEŠTENJE O ISPITU ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE

Agencija za bezbednost saobraćaja planira da u narednom periodu organizuje ispitni rok za polaganje ispita za tehničare u radionici za tahografe....

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  23.03.2020

OBAVEŠTENJE U VEZI RADNOG VREMENA LOKACIJA ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA TAHOGRAFSKE KARTICE

SAZNAJ VIŠE
ОДРЖАНЕ ТРИБИНЕ ЗА МЛАДЕ “УМ НА ДРУМ” У БЕЧЕЈУ
Vesti  |  06.03.2020

ODRŽANE TRIBINE ZA MLADE “UM NA DRUM” U BEČEJU

SAZNAJ VIŠE
ТЕРИТОРИЈАЛНИ СИСТЕМ ПРОЈЕКТА И УЛОГА РЕГИОНАЛНИХ И ЛОКАЛНИХ КООРДИНАТОРА У ПРОЈЕКТУ ПАЖЉИВКОВА СМОТРА
Vesti  |  28.02.2020

TERITORIJALNI SISTEM PROJEKTA I ULOGA REGIONALNIH I LOKALNIH KOORDINATORA U PROJEKTU PAŽLJIVKOVA SMOTRA

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  07.04.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O RADU CENTRA ZA OBUKU ZA STICANJE CPC

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  06.03.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O PODNOŠENJU ZAHTEVA ZA UTVRĐIVANJE ISPUNJENOSTI USLOVA ZA IZDAVANJE DOZVOLE PRAVNOM LICU KOJE VRŠI SPROVOĐENJE PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I USAVRŠAVANJA REVIZORA, ODNOSNO PROVERAVAČA

SAZNAJ VIŠE
ОДРЖАНЕ ПРВЕ ШКОЛСКЕ ПАЖЉИВКОВЕ СМОТРЕ
Vesti  |  28.02.2020

ODRŽANE PRVE ŠKOLSKE PAŽLJIVKOVE SMOTRE

SAZNAJ VIŠE
ЕДУКАЦИЈА ТРАКТОРИСТА ИЗ БАЈИНЕ БАШТЕ И ОКОЛИНЕ
Vesti  |  25.02.2020

EDUKACIJA TRAKTORISTA IZ BAJINE BAŠTE I OKOLINE

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  11.03.2020

Obaveštenje o realizaciji praktičnog dela ispita za vozače tramvaja – 12. i 13. mart 2020. godine

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  28.02.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O PODNOŠENJU ZAHTEVA ZA UTVRĐIVANJE ISPUNJENOSTI USLOVA ZA IZDAVANJE DOZVOLE PRAVNOM LICU KOJE VRŠI PROFESIONALNO OSPOSOBLJAVANJE VOZAČA

SAZNAJ VIŠE
НАЦИОНАЛНИ ПРОЈЕКАТ „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“
Vesti  |  28.02.2020

NACIONALNI PROJEKAT „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“

SAZNAJ VIŠE
НА ТРИБИНИ У ВРШЦУ ВИШЕ ОД 100 ТРАКТОРИСТА
Vesti  |  21.02.2020

NA TRIBINI U VRŠCU VIŠE OD 100 TRAKTORISTA

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  06.03.2020

Važno obaveštenje o početku obuke kandidata za vozača tramvaja 09.03.2020.

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  12.02.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O PROIZVODNJI I PERSONALIZACIJI TAHOGRAFSKIH KARTICA

SAZNAJ VIŠE
АБС на Трећој министарској конференцији за безбедност саобраћаја
Vesti  |  25.02.2020

ABS na Trećoj ministarskoj konferenciji za bezbednost saobraćaja

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  14.02.2020

Važno obaveštenje o ispitu za vozača tramvaja (14.02.2020.)

SAZNAJ VIŠE
Top