Вести

АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

Датум објаве: 14.11.2017.

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода  први пут обележен  11. новембра 2017. године на територији општине Сремски Карловци у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Тим поводом, представници  Агенције за безбедност саобраћаја организовали су едукативну  представу ,, Пажљивко“  за предшколце и ученике првог разреда Основне школе "23. Октобра" , а након тога  трибину намењену  младима.

,,На овај начин покушавамо младе да учимо безбедном понашању у саобраћају, али и скренемо пажњу на опасност и грешке које чинимо као учесници у саобраћају“ рекао је председник  општинског Савета за безбедност  саобраћаја у Сремским Карловцима, Живорад  Милановић.


БЕСПЛАТНА АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ

Датум објаве: 01.11.2017.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије доделили су у уторак, у Општини Звездара, 50 аутоседишта  за бебе и децу.

Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије је захвалила родитељима који су се одазвали Јавном позиву Општине и истакла да је заједничка обавеза свих сегмената друштва да брину о безбедности деце у саобраћају и да је пред  родитељима стални изазов да своју децу заштите на прави начин.  Због тога је мисија читавог друштва, а посебно родитеља да деци на разумљив начин покажу шта је безбедност, јер је она предуслов њиховог срећног детињства.


СИМУЛАТОР "ЧЕОНОГ СУДАРА" УСТУПЉЕН ВИСОКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У НИШУ

Датум објаве: 31.10.2017.

У склопу Пројекта промоције значаја употребе сигурносног појаса, Агенција за безбедност саобраћаја, јуче доделила симулатор "Чеоног судара",   Високој техничкој школи струковних студија из Ниша.

Потписивању протокола о сарадњи поводом доделе симулатора, присуствовали су директор  Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, члан градског већа за саобраћаја из Ниша Игор Војиновић и директор "ВШТ" Ниш, Александра Боричић.


ПРВИ ПУТ ПАЖЉИВКО НА САЈМУ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 27.10.2017.

У оквиру првог међународног сајма саобраћаја који се одржава у Новом Саду од 26-28. октобра 2017.године, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је саобраћајно образовни час ,,Пажљивкова правила у саобраћају“.

 У свечаној сали новосадског сајма одржане су две интерактивне представе  за малишане предшколског и школског узраста ( првог разреда ) образовних установа Новог Сада.  Малишани су били у прилици да сазнају и науче како да се безбедно понашају у саобраћају  на путу од куће до школе као и у другим животним ситуацијама.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја спроводе кампању , „Пажљивкова правила у саобраћају“  већ шесту годину за редом, са циљем повећања безбедног понашања малишана у саобраћају али и едукацију родитеља о важности поштовања саобраћајних прописа. До сада је ову представу одгледало и учествовало у њој преко 100 хиљада малишана.


ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС

Датум објаве: 27.10.2017.

КК Црвена Звезда мтс и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије представили су у петак заједничку кампању под називом   „ТЕРЕН ИЛИ УЛИЦА – ПАЗИ НА КОРАКЕ“ и потписали Протокол о сарадњи.

Ова акција има за циљ да подигне свест људи о безбедном понашању у саобраћају, посебно дела који се тиче наших најмлађих и најважнијих суграђана – деце. Симболика у овом наслову који повезује Агенцију за безбедност саобраћаја и КК Црвена Звезда мтс је јасно наглашена.

Пре потписивања протокола о сарадњи, на врло посећеној конференцији за медије у просторијама клуба на Малом Калемегдану новинарима су се обратили госпођа Јасмина Милошевић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја, Давор Ристовић директор КК Црвена Звезда мтс, и капитен КК Црвена Звезда мтс Бранко Лазић.
 


ПОДЕЉЕНО 100 АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

Датум објаве: 27.10.2017.

26.10.2017. године  у Свечаној сали Градске општине Земун подељено је 100  аутоседишта  за најмалђе суграђане те општине.

Тим поводом председник Скупштине Го Земун Ненад Врањевац рекао  је  да  брига о деци мора бити приоритет и  да су аутоседишата  важан сегмент саобраћајне безбедности.

 Промоцију   употребе заштитних система са циљем повећања безбедности деце у саобраћају, подржала је Агенција за безбедност саобраћаја у виду едукативне трибине за све породиље са територије Градске општине Земун. Свим присутним родитељима, обратила се директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и истакла чињеницу да  сваког четвртог минута на путевима широм света страда једно дете , а да на територији наше земље око 50 %  деце страда у својству путника , што говори о неправилном превожењу деце. Деца до две године највише страдају у саобраћају што указује  да родитељ не превози дете на безбедан начин, тј.  не користе заштитне системе ( седиште и појас),  додала је Милошевић.


ПАЖЉИВКО У КУРШУМЛИЈИ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја већ шесту годину спроводи кампању намењену већој безбедности деце у саобраћају. „Пажљивко", који је главни јунак ове дечје представе и овај пут је мамио осмехе и радознале погледе присутних малишана.

Циљ кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја јесте повећање безбедности деце у саобраћају. Представници Агенције за безбедност саобраћаја су организовали састанак са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Куршумлијa и том приликом анализирали програме рада и стање безбедности саобраћаја у тој општини и дефинисали заједничке превентивне активности у наредном периоду.


ПРВИ САЈАМ САОБРАЋАЈА У НОВОМ САДУ

Датум објаве: 26.10.2017.

У новом Саду од 26-28. октобра 2017. године одржава се Traffic Solutions EXPO 2017 који представља први међународни сајам те врсте на територији западног Балкана и јединствена је пословна платформа од посебног значаја за Србију и цео регион.

Тим поводом , представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, изложиће  предстојеће планове на тему безбедног понашања у саобраћају и истовремено пружити подршку  у циљу имплементације нових технологија , које доприносе лакшем али и безбеднијем  функционисању у урбаним срединама.


ПОЧЕО 15. НОВОСАДСКИ САЈАМ АУТОМОБИЛА

Датум објаве: 26.10.2017.

У среду 25. октобра 2017. одине  у хали ,, Мастер“  Новосадског сајма свечано отворен сајам аутомобила, након паузе од три године.

Том приликом присутнима се поред извршног директора за сајамску делатност  Новосадског сајма, Бориса Надлукача и поздравне речи члана Градског већа за саобраћај и путеве Новог Сада, Александра Кравића, обратила  директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић која је истакла важност  безбедног понашања  у саобраћају .

Она је указала на важност правилне употребе заштитних система у возилима, али и скренула пажњу на све последице које могу настати услед непоштовања саобраћајних прописа.


ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА СТАНОВНИШТВА О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је током 2017. године реализовала друго национално истраживање ставова учесника у саобраћају о опасностима и ризицима у саобраћају. Циљ је, пре свега, био да се на основу добијених резултата квалитетније испланирају будуће мере и усмере превентивне активности (кампање, обуке, трибине и друге превентивне активности) у циљу промене ставова и унапређења знања становништва о опасностима у саобраћају.

Истраживање је спроведено путем анкете, која је осмишљена тако да испитаници опишу своје ставове о ризичним понашањима у саобраћају, као и да опишу како се они понашају у различитим саобраћајним ситуацијама.