Вести

СТУДЕНТСКА ТРИБИНА ПОСВЕЋЕНА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У НОВОМ САДУ

Датум објаве: 05.04.2017.

У амфитеатру Факултета техничких наука у Новом Саду организована је трибина посвећена безбедности саобраћаја. Трибину је организовао Савез студената саобраћаја Факултета техничких наука у Новом Саду, уз подршку Департмана за саобраћај на Факултету техничких наука. У ужем контексту, тема трибине су била различита искуства инжењера саобраћаја из праксе, са акцентом на безбедност саобраћаја. Трибини је присуствовало око 100 студената на различитим годинама студија основних и мастер академских студија на Факултету техничких наука у Новом Саду. Предавања на трибини су имала три предавача из праксе и један студент мастер академских студија.


ПРЕДАВАЊЕ О ЗНАЧАЈУ УПОТРЕБЕ БЕЗБЕДНОСНИХ АУТО СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ

Датум објаве: 30.03.2017.

У амфитеатру Техничке школе, данас је  одржано предавање о значају употребе безбедносних ауто седишта за децу које су организовали град Пирот и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Тим поводом стручни тим Агенције и Удружење “Родитељ” одржали су стручно предавање о значају и употреби безбедносних ауто седишта за децу.

Помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Светлана Миљуш, изјавила је ће се оваква предавања одржавати широм Србије с обзиром на значај стварања услова за већу безбедност најмладјих учесника у саобраћају.


ПОДЕЉЕНА ДЕЧИЈА АУТОСЕДИШТА И КАЦИГЕ У ОПШТИНИ ЧУКАРИЦА

Датум објаве: 30.03.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је 20. марта 2017. године у општини  Чукарица одржала трибину намењену младим родитељима у вези са значајем превоза деце у заштитним системима, возачима мопеда и возачима трактора и пољопривредних машина. Том приликом је бесплатно подељено десет аутоседишта за децу, пет заштитних кацига за возаче мопеда и пет табли за означавење спорих возила а које је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја. Трибину је отворио председник општине Чукарица Срђан Коларић који је на крају трибине заједно са представницима Агенције предао поклоне свим учесницима.


ПОДЕЉЕНА АУТОСЕДИШТА У ОПШТИНИ РАКОВИЦА

Датум објаве: 26.03.2017.

У Општини Раковица, у оквиру пројекта обуке правилне употребе дечјих ауто – седишта - представник Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић је присутне  упознао са проблемом страдања деце у саобраћају а такође је одржана и обука  о  начину одабира аутоседишта у зависности од узрасне категорије деце и правилној употреби аутоседишта.

Обраћајући се присутнима председник Градске општине Раковица Владан Коцић је рекао да Општина у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, полицијом и другим релевантним институцијама и удружењима грађана, плански ради на мерама за повећање безбедности учесника саобраћаја. Он је замолио присутне, да оно што су видели на данашњој обуци пренесу пријатељима, комшијама, свима који имају децу.


ПОДЕЛА ДЕЧЈИХ АУТО – СЕДИШТА У ЛОЗНИЦИ

Датум објаве: 24.03.2017.

У Омладинском центру у Лозници, у оквиру пројекта обуке правилне употребе дечјих ауто – седишта, представници Агенције за безбедност саобраћаја, Милан Илић и Лидија Станојевић поделили су двадесет дечјих ауто-седишта.

Уручењу ауто - седишта присуствовао је заменик градоначелника Лознице др Радован Дивнић, начелник Одељења за привреду и пољопривреду Јован Миладиновић и шеф кабинета градоначелника Лознице Александра Милетић Савић.


РЕПУБЛИЧКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА ОДРЖАНА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Датум објаве: 21.03.2017.

Пилот пројекат Агенције за безбедност саобраћаја је успешно завршен. Трочлане екипе предшколског, узраста првог и другог разреда из Врњачке Бање, Темерина, Чајетине и Врања, које су освојиле прво место на општинској, такмичиле су се за победу на републичкој Пажљивковој смотри о безбедности у саобраћају, одржаној у Врњачкој Бањи. Републичка смотра одржана у конгресном центру хотела Звезда, реализована је у сарадњи са Саветима за безбедност саобраћаја Врњачке Бање, Темерина, Чајетине и Врања.


ПРЕДСТАВНИЦИ АГЕНЦИЈЕ ПРИСУСТВОВАЛИ PIN КОНФЕРЕНЦИЈИ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У УРБАНИМ СРЕДИНАМА ОДРЖАНОЈ У ЛИСАБОНУ

Датум објаве: 17.03.2017.

Представници Агенција за безбедност саобраћаја др Јовица Васиљевић, Мила Лазаревић и Лидија Станојевић, учествовали су у Лисабону на састанку главног одбора Европског савета за безбедност саобраћаја и на конференцији о безбедности саобраћаја у урбаним зонама.

Португалскa асоцијација за превенцију у саобраћају је изложила презентацију о својим активностима, од којих се као кључне могу навести рехабилитација возача, обука возача, едукација учесника у саобраћају, израда материјала за децу, учитеље, полигони за за децу, спровођење истраживања ставова учесника у саобраћају, сарадња са медијима на дневном и недељном нивоу и др.

Састанак главног одбора је отворио председник одбора господин De Croo, а присутан је био и извршни директор ETSC господин Антонио Авеносо, најавивши крајем марта 2017. састанак министара транспорта ЕУ на  Малти, са циљем унапређења безбедности саобраћаја на путевима. 


НА КОПАОНИКУ ОДРЖАН СЕМИНАР СТРУЧНИХ СЛУЖБИ МОТО САВЕЗА СРБИЈЕ У МОТО СПОРТУ

Датум објаве: 17.03.2017.

Семинар стручних служби Мото Савеза Србије у мото спорту одржан је на Копаонику 11. и 12. марта.

Циљ семинара је јачање спортске оперативе унутар АМСС и МСС, са припремом кадра за организацију великих међународних такмичења као и упознавање свих учесника са новим правилима Meђународне мотоциклистичке федерације.

Семинар на коме је разговарано на тему повећања безбедности свих учесника на такмичењима и што бољој синхронизацији свих служби током тркачког викенда, отворио је председник Ауто Мото Савеза Србије Мирко Бутулија.


ОПШТИНСКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА У САОБРАЋАЈУ OДРЖАНА У ТЕМЕРИНУ

Датум објаве: 16.03.2017.

Четврта општинска Пажљивкова смотра одржана је у Темерину.  где су трочлане екипе састављене од деце предшколског узраста, првог разреда и другог разреда одмеравали, са својим вршњацима из других школа на подручју општине, знање о познавању правила у саобраћају. У односу на остале реализоване општинске и грдске смотре, у Темерину су поред деце која слушају наству на српском језику, учествовала су и деца која наставу слушају на мађарском језику, те је комплетно такмичење тог дана било реализовано на оба језика.


ТРИБИНА ЗА ТРАКТОРИСТЕ ОДРЖАНА У ПЕЋИНЦИМА

Датум објаве: 15.03.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја организовала је, у сарадњи са локалним Саветом за безбедност саобраћаја општине Пећинци, трибину за трактористе са територије ове општине, у циљу повећања безбедности ове групе учесника у саобраћају.

Предавање за трактористе одржали су представници Агенције Никола Брборић и Душко Пешић, нагласивши да су најчешћи разлози на која трактористи страдају, неадекватно руковање возилом и непоседовање одговарајуће сигнализације и да Агенција последњих година спроводи активности усмерене ка повећању безбедности ове групе учесника у саобраћају које дају резултате, те се број погинулих тракториста у саобраћајним незгодама смањује.