Промоција безбедног понашања у саобраћају и семинар у Белој Цркви

Датум објаве: 03.07.2015.

У четвртак, 02.07.2015. године, у оквиру активности на промоцији безбедног понашања у саобраћају, а посебно промовисања употребе и ефеката сигурносног, појаса Агенција за безбедност саобраћаја посетила је Белу Цркву.

Том приликом реализован је семинар „Унапређења знања за инструкторе вожње“, који је похађало 15 инструктора вожње из тог Округа. Овај семинар је искоришћен је као повод за промоцију ефеката сигурносног појаса кроз симулацију чеоног судара и превртања возила. Том приликом на упечатљив и безбедан начин свим присутнима, а посебно кандидатима за возаче, демонстриран је значај употребе сигурносног појаса,

Како изгледа удар у препреку брзином од 7 km/h и превртање возила, са везаним појасом, испробало је више од 450 посетилаца овог догађаја. Симулаторе су испробали сви инструктори вожње, предавачи, чланови Савета за безбедност саобраћаја Општине Бела Црква, као и припадници Саобраћајне полиције. Сви присутни су имали прилику да испробају ефекте „пијаних наочара“ које симулирају дејство алкохола.

Успешности реализације дана посвећеног  промовисању безбедног понашања посебно је допринела ангажованост Савета за безбедност саобраћаја општине Бела Црква, као и безрезервна подршка Општине Бела Црква.