КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ КАМПАЊЕ „ВОЗИ ОДМОРАН“

Датум објаве: 08.09.2017.

У Медија центру у Београду, одржана је конференција за новинаре у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, поводом представљања резултата летње кампање под слоганом „Вози одморан“, намењене смањењу страдања учесника у саобраћају у летњим месецима.

На конференцији су говорили в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов.

Циљ кампање превенције саобраћајних незгода под називом „Вози одморан“ је истицање важности редовних пауза приликом дужих путовања и намењена је свим путницима током летње сезоне који су у транзиту кроз Републику Србију, али и на локалним релацијама.

В.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић том приликом изјавила је да је кампања „Вози одморан“ резултирала смањењем броја погинулих и повређених лица у месецима јул и август у односу на исти период прошле године.

„У јулу и августу бележи се смањење погинулих лица од око 11%, дакле 14 особа мање него у истом периоду прошле године, а смањење повређених од око 8%, тј. 294 особе мање него прошле године“, изјавила је Милошевић.

Начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов рекао је да је управо смањење броја страдалих у саобраћајним незгодама у летњем периоду ове године у односу на претходну, одраз заједничког деловања Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја тј. комбинације превенције и репресије.

Арсов је овом приликом најавио да ће 21. септембра бити спроведена акција „Едвард“ која подразумева да тог дана нигде на нашим путевима не буде страдалих, те ће у том смислу бити ангажован велики број полицијских службеника.