ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ТРИ ПРАСЕТА У САОБРАЋАЈУ“

Датум објаве: 25.10.2016.

Дана 21.10.2016. године васпитачице и васпитачи предшколске установе „Наше дете“ из Шапца извели су у спортској хали у Шапцу представу „Три прасета у саобраћају“ у којој се говори о безбедном понашању деце у саобраћају на путу. Представи је присуствовало око 1100 деце предшколског и школског узраста из Шапца. Присутни су били и председник Скупштине града Шапца који је уједно и председник Савета за координацују послова безбедност саобраћаја, чланови савета и саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Илић. Свако дете је након представе добило књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ коју Агенција за безбедност саобраћаја издаје и поклања сваком ђаку прваку у Републици Србији, као и мајицу са ликом зебре коју поклања Савет за безбедност саобраћаја града Шапца.

 

Представа „Три прасета у саобраћају“ је настала као резултат радионице семинара стручног усавршавања запослених у образовању који је реализовала Агенција за безбедност саобраћаја у јуну месецу 2016. године у ПУ „Наше дете“ у Шапцу (Линк). Стручни семинар „Опасности у саобраћају“ је један од девет програма који је Агенција за безбедност саобраћаја акредитовала у Министарству просвете, науке и технолошког развоја који су решењем министра, добили статус програма од јавног интереса.

 

На крају представе, Милан Илић је поздравио је све присутне и уручио захвалинице Агенције за безбедност саобраћаја Предшколској установи „Наше дете“ и директорки Сандри Мићић за пружање несебичног доприноса ангажовањем у афирмисању промоције безбедног понашања у саобраћају.