Ispit provere znanja za instruktore vožnje

Licence

Pažljivko

Pažljivko je animirani lik koji smo
predstavili u saradnji sa
pedagozima i psiholozima kao najbolji
način za interakciju sa decom

POKRENI

Provera statusa predmeta
uvezenih vozila

Unesite VIN oznaku (broj šasije) Vašeg vozila.

PROVERI

Ispit provere znanja za instruktore vožnje

Prvi ispiti provere znanja za instruktore vožnje održaće se u Beogradu 11. i 15. decembra 2017. godine. U slučaju da u prvom polaganju neko ne položi ispit, rok za ponovno polaganje je 21.12.2017. godine. Ispit traje jedan dan i održaće se u Beogradu u prostoru Beogradskog sajma u Hali 4 u vremenu od 08.00 do 17.00 sati. Način prijave i polaganja ispita objašnjen je u tekstu koji sledi.

Ispiti u decembarskom ispitnom roku 2017. godine namenjeni su samo za one instruktore vožnje kojima licenca za instruktora vožnje ističe u januaru 2018. godine.  

Prijava za ispit vršiće se elektronski, od 21. novembra do 01. decembra 2017. godine, preko potrala Agencije za bezbednost saobraćaja, a pisanu (papirnu) prijavu i dokaz o uplati cene ispita instruktori vožnje lično predaju ispitnoj komisiji neposredno pre polaganja ispita. Detaljan opis postupka prijavljivanja dat je u prilogu ovog obaveštenja.

Mogućnost da prijave i izađu na ispit u decembru 2017. godine, ako to budu želeli, imaće jedino 69 instruktora vožnje čije licence ističu u januaru 2018. godine. Ako to ne učine u ovom roku ovi instruktori to mogu učiniti u nekom od narednih rokova.

Instruktori vožnje, njih 269, kojima licenca za instruktora vožnje ističe u februaru 2018. godine imaće na raspolaganju rokove za polaganje ispita u januaru 2018. godine. U januaru 2018. godine biće i rokovi za ponovno polaganje ispita za one koji ne polože u januarskom i decembarskom roku.  Mesta i datumi ispita u januaru biće objavljeni do 18. decembra 2017. godine, kada će biti omogućena i elektronska prijava ispita.

Mesta i termini polaganja ispita provere znanja za instruktore vožnje u januaru 2018. godine:

  • Beograd - 15.01.2018. godine,
  • Niš - 17.01.2018. godine
  • Novi Sad - 19.01.2018. godine
  • Rok za ponovno polaganje je 25.01.2018. godine u Beogradu.

Ispit u januaru 2018. godine namenjen je za 269 instruktora kojima licenca instruktora vožnje ističe u februaru 2018. godine i za one kojima je licenca istekla u ranijem periodu. Očekujemo da će instruktori koristiti priliku za izlazak na ispit u rokovima koji su namenjeni za njih shodno datumu isticanja licence.

Na ovaj način mesec za mesec ispitni rokovi biće organizovani i u februaru za instruktore čije licence ističu u martu mesecu, odnosno u martu za instruktore čije licence ističu u aprilu, odnosno kojima je važnost licence istekla ranije. Takođe, svakog meseca biće dati termini na koje će moći da se prijave instruktori koji nisu položili ispit u nekom od prethodnih rokova. Za sve ove rokove prijava će biti i elektronska, preko portala Agencije za bezbednost saobraćaja, i pisana (papirna) koje će se sa dokazom o uplati predavati ispitnoj komisiji neposredno pre ispita.

Izuzetno, zbog nastalih opravdanih razloga na ispite provere znanja za instruktore vožnje u decembru 2017. godine, januaru, februaru i martu 2018. godine, mogu da izađu instruktori kojima važnost licence ističe u januaru, februaru, martu i aprilu 2018. godine, a koji su odslušali najmanje tri seminara unapređenja znanja. A za obnavljanje licence potrebno je da su odslušali najmanje pet seminara.  Ovaj izuzetak ne važi ni za jedan drugi ispitni rok bez obzira kada ističe licenca.

Od aprila meseca biće objavljivani redovni, stalni rokovi za polaganje ispita na koje će se prijavljivati svi zainteresovani instruktori koji su ispunili uslov za polaganje ispita, tj. instruktori koji su odslušali najmanje pet seminara unapređenja znanja za instruktora vožnje. O načinu zakazivanja, objavljivanja, prijavljivanja i svemu drugom u vezi sa ovim ispitima Agencija će blagovremeno dati obaveštenje.

Ispit provere znanja za instruktore vožnje sastoji se iz teorijskog i praktičnog dela koji se polažu u istom danu.  

Teorijski deo ispita sprovešće se putem testa. Test će sadržati ukupno 55 pitanja iz osam oblasti koje su propisane Pravilnikom o programu i rokovima za održavanje seminara, načinu polaganja ispita provere znanja i izgledu i sadržaju obrasca dozvole (licence) za instruktora vožnje. Da bi instruktor vožnje položio teorijski deo ispita mora da osvoji najmanje 80% od ukupnog broja predviđenih bodova pojedinačno iz svake od osam oblasti.

Test se polaže ispred ispitne komisije, u grupi, i polaganje traje 90 minuta. Rezultati testa objavljuju se nakon završetka testiranja. Instruktori koji polože test prema saopštenom rasporedu istog dana polagaće praktični deo ispita.

Praktični deo ispita svaki instruktor pojedinačno polaže ispred ispitne komisije. Ovaj deo ispita, polaže se metodom studije slučaja i simulacije pomoću računara i video filma, tako što će komisija instruktoru postaviti jedno pitanje iz oblasti metodike praktične obuke kandidata za vozače i instruktor će imati 10 minuta vremena da odgovori na postavljeno pitanje.

Instruktori vožnje koji poseduju i važeću licencu za predavača teorijske obuke oslobođeni su obaveze polaganja teorijskog dela ispita i polažu samo praktični deo ispita. Ovi instruktori obavezni su da se redovno prijave prema navedenom uputstvu i dođu na ispit, na kojem će samo polagati praktični deo ispita.

Opis postupka prijavljivanja za ispit provere znanja

Elektronsko prijavljivanje za polaganje ispita provere znanja instruktori vožnje vrše preko portala Agencije. Na portalu Agencije za bezbednost saobraćaja u delu Korisnički servis vrši se prijava za ispit provere znanja biranjem željenog datuma polaganja ispita i unošenjem datuma uplate. Da bi sistem dozvolio prijavu ispita obavezno je da instruktor vožnje prvo izvrši uplatu, jer je obavezno na portalu uneti datum uplate. Cena polaganja ispita provere znanja je 10.000 dinara. Nakon elektronske prijave instruktor vožnje preko portala štampa papirnu prijavu za ispit koju zajedno sa originalom uplatnicom donosi na ispit i neposredno pre počeka ispita predaje ispitnoj komisiji.

 

Ispitni rokovi za polaganje ispita provere znanja instruktora vožnje

Spiskovi instruktora vožnje za polaganje ispita provere znanja

Rezultati ispita provere znanja za instruktore vožnje

 

 

Info centar

Pratite naše novosti i obaveštenja i budite redovno informisani o aktuelnostima u Agenciji za bezbednost saobraćaja

ВИШЕ ОД 600 МАТУРАНАТА НА ТРИБИНИ ЗА МЛАДЕ У НОВОМ ПАЗАРУ
Vesti  |  24.05.2022

VIŠE OD 600 MATURANATA NA TRIBINI ZA MLADE U NOVOM PAZARU

SAZNAJ VIŠE
Активности на унапређењу безбедности пешака у саобраћају, у Земуну и Новом Београду
Vesti  |  20.05.2022

Aktivnosti na unapređenju bezbednosti pešaka u saobraćaju, u Zemunu i Novom Beogradu

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  25.05.2022

RASPORED POHAĐANJA SEMINARA ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE PO NASTAVNOM PLANU ABS/04

Agencija za bezbednost saobraćaja obaveštava sve tehničare koji su podneli prijavu za pohađanje seminara da je sačinjen raspored pohađanja seminara unapr...

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  18.03.2022

Važno obaveštenje o početku obuke za vozača tramvaja – 28. mart 2022. godine

SAZNAJ VIŠE
Трибина за матуранте у Кањижи и Кикинди
Vesti  |  20.05.2022

Tribina za maturante u Kanjiži i Kikindi

SAZNAJ VIŠE
Трибина „На матуру без аутомобила“ у Свилајнцу и Варварину
Vesti  |  17.05.2022

Tribina „Na maturu bez automobila“ u Svilajncu i Varvarinu

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  04.05.2022

RASPORED POLAGANJA TEORIJSKOG DELA ISPITA ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE (PROLEĆNI ROK 2022.)

Obaveštavamo zainteresovane kandidate da su određeni termini za polaganje teorijskog dela ispita za tehničare u radionicama za tahografe....

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  18.03.2022

OBAVEŠTENJE O ISPITNOM ROKU ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE (PROLEĆNI ROK 2022.)

Agencija za bezbednost saobraćaja od 10.05.2022. godine organizuje ispitni rok za polaganje ispita za tehničare u radionici za tahografe....

SAZNAJ VIŠE
Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте
Vesti  |  18.05.2022

Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste

SAZNAJ VIŠE
Обука радника компаније „Strauss Adriatic - Doncafe group“ о безбедном учешћу у саобраћају
Vesti  |  16.05.2022

Obuka radnika kompanije „Strauss Adriatic - Doncafe group“ o bezbednom učešću u saobraćaju

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  18.03.2022

POZIV ZA PRIJAVU ZA POHAĐANJE SEMINARA UNAPREĐENJA ZNANJA ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE PREMA NASTAVNOM PLANU ABS/04

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  26.11.2021

PRIPREMNA NASTAVA ZA PREDAVAČA ZA SRS – DECEMBAR 2021

SAZNAJ VIŠE
„На матуру без аутомобила“ у Крагујевцу и Баточини
Vesti  |  17.05.2022

„Na maturu bez automobila“ u Kragujevcu i Batočini

SAZNAJ VIŠE
Кампања „На матуру без аутомобила“
Vesti  |  13.05.2022

Kampanja „Na maturu bez automobila“

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  08.02.2022

VAŽNO OBAVEŠTENJE U VEZI OBUKE KANDIDATA ZA VOZAČA TRAMVAJA (08.02.2022.)

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  12.11.2021

SEMINAR UNAPREĐENJA ZNANJA ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE PREMA NASTAVNOM PLANU ABS/03

SAZNAJ VIŠE
Први научно-стручни скуп Безбедан транспорт, складиштење и руковање опасним материјама - TSR 2022
Vesti  |  13.05.2022

Prvi naučno-stručni skup Bezbedan transport, skladištenje i rukovanje opasnim materijama - TSR 2022

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  26.11.2021

RASPORED KANDIDATA ZA SEMINARE UNAPREĐENJA ZNANJA ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE PREMA NASTAVNOM PLANU ABS/04

SAZNAJ VIŠE
Top