Ispit provere znanja za instruktore vožnje

Licence

Pažljivko

Pažljivko je animirani lik koji smo
predstavili u saradnji sa
pedagozima i psiholozima kao najbolji
način za interakciju sa decom

POKRENI

Provera statusa predmeta
uvezenih vozila

Unesite VIN oznaku (broj šasije) Vašeg vozila.

PROVERI

Ispit provere znanja za instruktore vožnje

Prvi ispiti provere znanja za instruktore vožnje održaće se u Beogradu 11. i 15. decembra 2017. godine. U slučaju da u prvom polaganju neko ne položi ispit, rok za ponovno polaganje je 21.12.2017. godine. Ispit traje jedan dan i održaće se u Beogradu u prostoru Beogradskog sajma u Hali 4 u vremenu od 08.00 do 17.00 sati. Način prijave i polaganja ispita objašnjen je u tekstu koji sledi.

Ispiti u decembarskom ispitnom roku 2017. godine namenjeni su samo za one instruktore vožnje kojima licenca za instruktora vožnje ističe u januaru 2018. godine.  

Prijava za ispit vršiće se elektronski, od 21. novembra do 01. decembra 2017. godine, preko potrala Agencije za bezbednost saobraćaja, a pisanu (papirnu) prijavu i dokaz o uplati cene ispita instruktori vožnje lično predaju ispitnoj komisiji neposredno pre polaganja ispita. Detaljan opis postupka prijavljivanja dat je u prilogu ovog obaveštenja.

Mogućnost da prijave i izađu na ispit u decembru 2017. godine, ako to budu želeli, imaće jedino 69 instruktora vožnje čije licence ističu u januaru 2018. godine. Ako to ne učine u ovom roku ovi instruktori to mogu učiniti u nekom od narednih rokova.

Instruktori vožnje, njih 269, kojima licenca za instruktora vožnje ističe u februaru 2018. godine imaće na raspolaganju rokove za polaganje ispita u januaru 2018. godine. U januaru 2018. godine biće i rokovi za ponovno polaganje ispita za one koji ne polože u januarskom i decembarskom roku.  Mesta i datumi ispita u januaru biće objavljeni do 18. decembra 2017. godine, kada će biti omogućena i elektronska prijava ispita.

Mesta i termini polaganja ispita provere znanja za instruktore vožnje u januaru 2018. godine:

  • Beograd - 15.01.2018. godine,
  • Niš - 17.01.2018. godine
  • Novi Sad - 19.01.2018. godine
  • Rok za ponovno polaganje je 25.01.2018. godine u Beogradu.

Ispit u januaru 2018. godine namenjen je za 269 instruktora kojima licenca instruktora vožnje ističe u februaru 2018. godine i za one kojima je licenca istekla u ranijem periodu. Očekujemo da će instruktori koristiti priliku za izlazak na ispit u rokovima koji su namenjeni za njih shodno datumu isticanja licence.

Na ovaj način mesec za mesec ispitni rokovi biće organizovani i u februaru za instruktore čije licence ističu u martu mesecu, odnosno u martu za instruktore čije licence ističu u aprilu, odnosno kojima je važnost licence istekla ranije. Takođe, svakog meseca biće dati termini na koje će moći da se prijave instruktori koji nisu položili ispit u nekom od prethodnih rokova. Za sve ove rokove prijava će biti i elektronska, preko portala Agencije za bezbednost saobraćaja, i pisana (papirna) koje će se sa dokazom o uplati predavati ispitnoj komisiji neposredno pre ispita.

Izuzetno, zbog nastalih opravdanih razloga na ispite provere znanja za instruktore vožnje u decembru 2017. godine, januaru, februaru i martu 2018. godine, mogu da izađu instruktori kojima važnost licence ističe u januaru, februaru, martu i aprilu 2018. godine, a koji su odslušali najmanje tri seminara unapređenja znanja. A za obnavljanje licence potrebno je da su odslušali najmanje pet seminara.  Ovaj izuzetak ne važi ni za jedan drugi ispitni rok bez obzira kada ističe licenca.

Od aprila meseca biće objavljivani redovni, stalni rokovi za polaganje ispita na koje će se prijavljivati svi zainteresovani instruktori koji su ispunili uslov za polaganje ispita, tj. instruktori koji su odslušali najmanje pet seminara unapređenja znanja za instruktora vožnje. O načinu zakazivanja, objavljivanja, prijavljivanja i svemu drugom u vezi sa ovim ispitima Agencija će blagovremeno dati obaveštenje.

Ispit provere znanja za instruktore vožnje sastoji se iz teorijskog i praktičnog dela koji se polažu u istom danu.  

Teorijski deo ispita sprovešće se putem testa. Test će sadržati ukupno 55 pitanja iz osam oblasti koje su propisane Pravilnikom o programu i rokovima za održavanje seminara, načinu polaganja ispita provere znanja i izgledu i sadržaju obrasca dozvole (licence) za instruktora vožnje. Da bi instruktor vožnje položio teorijski deo ispita mora da osvoji najmanje 80% od ukupnog broja predviđenih bodova pojedinačno iz svake od osam oblasti.

Test se polaže ispred ispitne komisije, u grupi, i polaganje traje 90 minuta. Rezultati testa objavljuju se nakon završetka testiranja. Instruktori koji polože test prema saopštenom rasporedu istog dana polagaće praktični deo ispita.

Praktični deo ispita svaki instruktor pojedinačno polaže ispred ispitne komisije. Ovaj deo ispita, polaže se metodom studije slučaja i simulacije pomoću računara i video filma, tako što će komisija instruktoru postaviti jedno pitanje iz oblasti metodike praktične obuke kandidata za vozače i instruktor će imati 10 minuta vremena da odgovori na postavljeno pitanje.

Instruktori vožnje koji poseduju i važeću licencu za predavača teorijske obuke oslobođeni su obaveze polaganja teorijskog dela ispita i polažu samo praktični deo ispita. Ovi instruktori obavezni su da se redovno prijave prema navedenom uputstvu i dođu na ispit, na kojem će samo polagati praktični deo ispita.

Opis postupka prijavljivanja za ispit provere znanja

Elektronsko prijavljivanje za polaganje ispita provere znanja instruktori vožnje vrše preko portala Agencije. Na portalu Agencije za bezbednost saobraćaja u delu Korisnički servis vrši se prijava za ispit provere znanja biranjem željenog datuma polaganja ispita i unošenjem datuma uplate. Da bi sistem dozvolio prijavu ispita obavezno je da instruktor vožnje prvo izvrši uplatu, jer je obavezno na portalu uneti datum uplate. Cena polaganja ispita provere znanja je 10.000 dinara. Nakon elektronske prijave instruktor vožnje preko portala štampa papirnu prijavu za ispit koju zajedno sa originalom uplatnicom donosi na ispit i neposredno pre počeka ispita predaje ispitnoj komisiji.

 

Ispitni rokovi za polaganje ispita provere znanja instruktora vožnje

Spiskovi instruktora vožnje za polaganje ispita provere znanja

Rezultati ispita provere znanja za instruktore vožnje

 

 

Info centar

Pratite naše novosti i obaveštenja i budite redovno informisani o aktuelnostima u Agenciji za bezbednost saobraćaja

ПОДЕЛА И ОБУКА ЗА ПРАВИЛНУ УПОТРЕБУ ДЕЧИЈИХ АУТОСЕДИШТА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ
Vesti  |  06.03.2020

PODELA I OBUKA ZA PRAVILNU UPOTREBU DEČIJIH AUTOSEDIŠTA U BELOJ PALANCI

SAZNAJ VIŠE
ОБУКА И ПОДЕЛА ДЕЧИЈИХ АУТО СЕДИШТА У СУРЧИНУ
Vesti  |  04.03.2020

OBUKA I PODELA DEČIJIH AUTO SEDIŠTA U SURČINU

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  26.05.2020

OBAVEŠTENJE O ISPITU ZA TEHNIČARE U RADIONICAMA ZA TAHOGRAFE

Agencija za bezbednost saobraćaja planira da u narednom periodu organizuje ispitni rok za polaganje ispita za tehničare u radionici za tahografe....

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  23.03.2020

OBAVEŠTENJE U VEZI RADNOG VREMENA LOKACIJA ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA TAHOGRAFSKE KARTICE

SAZNAJ VIŠE
ОДРЖАНЕ ТРИБИНЕ ЗА МЛАДЕ “УМ НА ДРУМ” У БЕЧЕЈУ
Vesti  |  06.03.2020

ODRŽANE TRIBINE ZA MLADE “UM NA DRUM” U BEČEJU

SAZNAJ VIŠE
ТЕРИТОРИЈАЛНИ СИСТЕМ ПРОЈЕКТА И УЛОГА РЕГИОНАЛНИХ И ЛОКАЛНИХ КООРДИНАТОРА У ПРОЈЕКТУ ПАЖЉИВКОВА СМОТРА
Vesti  |  28.02.2020

TERITORIJALNI SISTEM PROJEKTA I ULOGA REGIONALNIH I LOKALNIH KOORDINATORA U PROJEKTU PAŽLJIVKOVA SMOTRA

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  07.04.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O RADU CENTRA ZA OBUKU ZA STICANJE CPC

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  06.03.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O PODNOŠENJU ZAHTEVA ZA UTVRĐIVANJE ISPUNJENOSTI USLOVA ZA IZDAVANJE DOZVOLE PRAVNOM LICU KOJE VRŠI SPROVOĐENJE PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I USAVRŠAVANJA REVIZORA, ODNOSNO PROVERAVAČA

SAZNAJ VIŠE
ОДРЖАНЕ ПРВЕ ШКОЛСКЕ ПАЖЉИВКОВЕ СМОТРЕ
Vesti  |  28.02.2020

ODRŽANE PRVE ŠKOLSKE PAŽLJIVKOVE SMOTRE

SAZNAJ VIŠE
ЕДУКАЦИЈА ТРАКТОРИСТА ИЗ БАЈИНЕ БАШТЕ И ОКОЛИНЕ
Vesti  |  25.02.2020

EDUKACIJA TRAKTORISTA IZ BAJINE BAŠTE I OKOLINE

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  11.03.2020

Obaveštenje o realizaciji praktičnog dela ispita za vozače tramvaja – 12. i 13. mart 2020. godine

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  28.02.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O PODNOŠENJU ZAHTEVA ZA UTVRĐIVANJE ISPUNJENOSTI USLOVA ZA IZDAVANJE DOZVOLE PRAVNOM LICU KOJE VRŠI PROFESIONALNO OSPOSOBLJAVANJE VOZAČA

SAZNAJ VIŠE
НАЦИОНАЛНИ ПРОЈЕКАТ „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“
Vesti  |  28.02.2020

NACIONALNI PROJEKAT „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“

SAZNAJ VIŠE
НА ТРИБИНИ У ВРШЦУ ВИШЕ ОД 100 ТРАКТОРИСТА
Vesti  |  21.02.2020

NA TRIBINI U VRŠCU VIŠE OD 100 TRAKTORISTA

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  06.03.2020

Važno obaveštenje o početku obuke kandidata za vozača tramvaja 09.03.2020.

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  12.02.2020

VAŽNO OBAVEŠTENJE O PROIZVODNJI I PERSONALIZACIJI TAHOGRAFSKIH KARTICA

SAZNAJ VIŠE
АБС на Трећој министарској конференцији за безбедност саобраћаја
Vesti  |  25.02.2020

ABS na Trećoj ministarskoj konferenciji za bezbednost saobraćaja

SAZNAJ VIŠE
Obavestenja
Obaveštenja  |  14.02.2020

Važno obaveštenje o ispitu za vozača tramvaja (14.02.2020.)

SAZNAJ VIŠE
Top